Måske kender du den alternative café med vaskeri på Århusgade, Østerbro. The Laundromat? Her kunne du læse bøger og arbejde, mens børnene legede i legeområdet, du spiste og drak samtidig med at de beskidte underbukser, blev vasket. 

Det var inden branden.

Lige nu er The Laundromat lukket, da en slem brand huserede. Den ødelagde hele caféen, som Wolff Svendsen blev hyret til at genopbygge som en forsikringssag. 

Slemt var mere slemt

Hvor meget en brand har skadet kan være svært at vide på forhånd. Hos The Laundromat viste det sig, at være værre end forventet. Hver gang, noget blev pillet ned, var det ikke nok. Der stank stadig af røg. Det betød, at alt skulle skrælles af helt ind til de inderste mursten, så der til sidst stod en helt nøgen bygning.

Den store overraskelse

Den store overraskelse var, at selve etageadskillelsen også viste sig at have taget skade, så den måtte rekonstrueres. Det er en udfordring på et stort, højt og gammelt hus. Og det er ikke for meget at sige, at man skal holde tungen lige i munden. Til gengæld var det en anderledes opgave, som I den grad er rigtig spændende at kaste sig over. 

For Wolff Svendsen er det en spændende oplevelse at stå i et gammelt hus i København, hvor der er åbent til to etager. 

Alle på banen

Noget andet, der også er interessant ved dette projekt, er, at fordi caféen har været brændt helt ned til grunden, er alle faggrupper blevet involveret som led i processen. Det gælder vvs, murerarbejde, elektriker, beton, ventilation, ingeniører, tømrer, nedrivning …. you name it. 

Alle skal være glade

Kunder og bygherre skal altid være tilfredse. Men når man arbejder med en forsikringssag, kan der være endnu flere interessenter. I dette tilfælde håber vi, at gøre både bygherre, der ejer bygningen, forsikringsselskabet, der skal være med til at betale, og brugeren, der driver The Laundromat tilfredse. 

I bund og grund handler det bare om, at det skal laves ordentligt. Det er vores fokus, og så håber vi på et godt resultat.

Vi glæder os ihvertfald til at spise på The Laundromat, når det hele er overstået, som vi er blevet inviteret til. 🙂

Vi regner med at køre et par måneder endnu, før caféen kan slå dørene op igen. Men så har projektet også været i gang i 4-5 måneder med cirka 8 faste mand plus en lang række flere fra alle de andre forskellige faggrupper.